Kan ik een vrijstelling verkrijgen van de bijdrageplicht?
Wat zijn de gevolgen voor mijn werknemers?

De ondernemingen waar al een ondernemingspensioen bestaat en die jaarlijks de vraag tot vrijstelling indienen en die bovendien in de voorgaande kalenderjaren (2008 tot en met 2012) reeds een erkende vrijstelling genoten, kunnen in de toekomst verder vrijgesteld worden van de bijdragen voorzien in de collectieve arbeidsovereenkomst, voor de periode waarin tegelijkertijd voldaan is aan elk van de volgende voorwaarden:

  1. De pensioenregeling van de onderneming is minstens gelijkwaardig aan het aanvullend sectoraal pensioenstelsel. De gelijkwaardigheid wordt als volgt gemeten: de werkgeversbijdrage uitgedrukt in percentage van de brutoloonmassa en zoals bepaald in het pensioenreglement van het eigen aanvullend pensioenstelsel, moet voor alle werknemers minstens even hoog zijn als de werkgeversbijdrage in het sectoraal aanvullend pensioenstelsel. Enkel de bijdragen voor een aanvullend pensioen komen bij die vergelijking in aanmerking.
  2. Alle werknemers van de onderneming ressorteren in gelijke mate onder de pensioenregeling van de onderneming.
  3. De pensioenregeling van de onderneming is ontstaan vóór 6 juni 2005 (datum van het VIA-akkoord).
  4. De pensioenregeling van de onderneming blijft gehandhaafd zonder waardevermindering.

De ondernemingen die beroep wensen te doen op de hoger genoemde vrijstellingsprocedure, tonen jaarlijks ten aanzien van het sociaal fonds, met een aangetekend verstuurd attest van een actuaris, verbonden aan de pensioeninstelling die het ondernemingspensioen beheert, aan dat ze voldoen aan de gestelde voorwaarden. De uiterste datum waarop dit attest aan het sociaal fonds moet worden overgemaakt, wordt vastgesteld in de collectieve arbeidsovereenkomst waarin het percentage van de jaarlijkse bijdragen wordt bepaald.

Is uw organisatie vrijgesteld van de bijdrage, dan zullen uw medewerkers vanaf 2011 een lager aanvullend sectorpensioen ontvangen. Zij krijgen dan alleen de pensioentoelage vanuit de middelen van de overheidsdotaties.

<< Terug naar het overzicht FAQ’s werkgevers